top of page

Taiteilijaseuran toiminta 2011

SEMINAARI

Porvoon taiteilijaseura järjesti Taide elää julkisessa tilassa -seminaarin 30.9.2011.Seminaari oli tapaamis- ja keskustelufoorumi taiteilijoille, arkkitehdeille, kuntien kaavoittajille, rakennuttajille ja kuntalaisille. Tilaisuus järjestettiin Haaga-Heliassa Porvoo Campuksella.Muuttuvassa yhteiskunnassa taiteen merkitys kasvaa. Se lisää ihmisten viihtyvyyttä, sosiaalisuutta ja turvallisuuden tunnetta. Lisäksi taide tuo lisäarvoa rakennuksille ja niiden ympäristölle. Julkisten tilojen suunnittelussa tulisikin ottaa taiteen ja visuaalisen suunnittelun mahdollisuudet entistä paremmin huomioon.Seminaarissa luennon arkkitehti Laura Uimonen ja kuvataiteen koordinaattori Matti Tainio. Julkisia taideteoksiaan esittivät taiteilijat Paula Salmela ja Kirsi Kaulanen. Arkkitehti Jukka Siren esitteli uuden Campuksen arkkitektuuria. Tapahtuman puheenjohtajana toimi taiteilija Jukka Vikberg.Yhteistyökumppanimme olivat Sipoon taiteilijaseura,Porvoo Campus / Haaga-Helia ja Porvoon Taideyhdistys

NÄYTTELYT 2011

Vuoden 2011 vuosinäyttely toteutettiin matkanäyttelynä ja se sai nimekseen Koditon. Taiteilijaseuran 20 taiteilijaa teki kukin 15 x 15 x 15 cm kuutioon taideteoksen teemana kodittomuus.

Koditon matkanäyttely aloitti kulkunsa Porvoosta syyskuussa 2011. Näyttely on kiertänyt mm. Tampereella Galleria Rongassa, Porvoon Haaga-Heliassa, Porvoon kirjastossa ja Espoon Kulttuurikeskuksessa. Koditon kiertää erilaisia näyttelypaikkoja myös vuoden 2012 ajan.

Comments


bottom of page