top of page

Viita Milja

Milja Viita on elokuvaohjaaja ja mediataiteilija. Viita kuvaa elokuvansa filmille ja kehittää ne usein käsin pimiössään. Elokuvamateriaalin käsittelystä syntyvät sattumat ovat tärkeä osa työprosessia. Teosten sisältöinä on usein luontokokemus tai luonnontieteellinen havainto.
Milja Viidan elokuva Eläinsilta U-3033 voitti Risto Jarva -palkinnon Tampereen elokuvajuhlilla 2019. Elokuva on kiertänyt kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, osallistuen muun muassa Hot Docs -dokumenttielokuvafestivaalien kilpailusarjaan 2019. Viita kutsuttiin 2019 taiteilijaresidenssiin Liaison of Independent Filmmamakers of Torontoon (LIFT) jossa hän viimeisteli Bambi -nimistä 35mm elokuvainstallaatiotaan.
Viita on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden laitokselta vuonna 2005. Hän on suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkin, LIFT:n, Canadian Filmmakers Distribution Centre CFMDC:n ja Muu ry:n jäsentaiteilija. Viidan elokuvia on esitetty lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Lisää kts. https://miljaviita.live

Lisätietoa:

miljaviita.live

Milja Viita AV-arkissa

Yläkuvassa: Time Loops (2017)

bottom of page