top of page
suvi.jpg

Härkönen Suvi

Suvi Härkönen (s.1982) keskittyy tuotannossaan installaatioon ja tekstiiliveistoksiin. Installaatioissaan hän luo kokonaisvaltaisia ympäristöjä, jotka muodostuvat rakenteiden, katsojan ja tyhjän tilan jännitteestä ja näyttäytyvät pikemminkin minimalistisen selkeinä ja meditatiivisina kuin runsaan virikkeellisinä.

Tekstiiliveistoksissaan Härkönen inspiroituu luonnosta, taidehistoriasta ja arkkitehtuurista sekä elokuvien ja näyttämötaiteen maailmoista. Hän havainnoi kiinnostavia toistuvuuksia, joiden inspiroimana muodostaa teoksissaan konkreettisia veistoksellisia elementtejä. Veistokset ovat reliefimuotoisia abstrakteja teoksia, joiden materiaaleina hän käyttää kankaita, kumia ja puuta.

Härkösen teoksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea vuodesta 2007 alkaen. Kesällä 2015 hän suunnitteli Porin Maailmannäyttely -tapahtuman/näyttelykonseptin paviljongin, julkisen tilan installaation, Porin Keskusaukiolle. Viime vuosina Härkösen teoksia on ollut esillä muun muassa Helsingissä Huuto-galleriassa ja Valokuvagalleria Hippolytessä sekä Galleria Sculptorissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta.

 

www.suviharkonen.fi

bottom of page